Stagiair Data Challenge

Stagiair Data Challenge

Niet meer beschikbaar
Stagebedrijf KNVB KNVB
Locatie Zeist
Soort stage Meewerkstage
Opleidingsniveau HBO
Startdatum Per 4 september 2017
Periode +/- 5 maanden
Stagevergoeding ja
Weekend/avond? Nee
Rijbewijs? Nee
Marit
Vragen? Marit helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Marit 0418 78 40 43
Vacature omschrijving

Ben je op zoek naar een stageplek voor september en weet jij wel raad met amateurvoetbaldata? Meld je dan nu aan voor de voetbal data challenge van de KNVB!

De KNVB en SAS organiseren op woensdag 7 juni een data challenge voor studenten die met briljante data analyses het Nederlands voetbal nieuwe inzichten geven, specifiek over meiden- en vrouwenvoetbal. De beste studenten van deze challenge maken kans op een stageplek als Data Analist bij de KNVB vanaf september 2017. Er zijn meerdere stageplekken beschikbaar.

Meiden- en vrouwenvoetbal leeft! En het niveau wordt steeds hoger. Het Women’s EURO 2017 in Nederland en de goede resultaten van Oranje Leeuwinnen geven dit nog een extra boost. Deze ontwikkeling is belangrijk voor de KNVB en de sport in Nederland en heeft positieve impact op de maatschappij en de clubs. Tijdens deze data challenge willen we meer inzicht krijgen in:

  1. De omvang, de ontwikkelingen en impact van het meiden- en vrouwenvoetbal en ten opzichte van het voetbal in zijn geheel en
  2. Hoe dit zich in de toekomst zal kunnen ontwikkelen.

Tijdens deze data challenge ga je aan de slag met deze voetbaldata en ontdek je nieuwe inzichten door gebruik te maken van data analyse en data visualisatie. Te denken valt aan de veranderingen en segmentatie van opbouw van het aantal vrouwelijke leden, vrijwilligers en fans; E.e.a. in relatie tot de demografische veranderingen en geografische spreiding. Maar ook de ontwikkeling van het spelniveau van het voetbal zelf.

De KNVB heeft samen met SAS, specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, het Voetbal Intelligence Platform opgericht. Met de data uit onder meer 31.000 wedstrijden per weekend, 1,2 miljoen leden en 3000 verenigingen zijn we in staat nog beter inzicht te krijgen in het Nederlandse voetballandschap. Om deze inzichten, gedragingen en behoeften naar boven te krijgen zijn we op zoeken naar data fanatici!

Over SAS
SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 80.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. SAS deed al ruime ervaring op met de inzet van analytics in sport bij verschillende Noord-Amerikaanse organisaties zoals honkbalteam New York Mets en het Canadese ijshockeyteam Toronto Maple Leafs.

Wie zoeken wij?
  • WO of HBO student in de richting Econometrie, Informatiekunde, Marketing Intelligence, Bedrijfskunde of andere studie met relevante statistiek/IT-component;
  • Achtergrond in data-analyse en datamining;
  • Je bent beschikbaar op 7 juni van 09.00-22.00u (op de KNVB Campus in Zeist).
Competenties
  • Leergierig;
  • Samenwerken;
  • Analytisch;
Marit
Vragen? Marit helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Marit 0418 78 40 43
Mis je droomstage niet!

Ontvang 1x per maand de nieuwsbrief met de meest actuele stages en informatie!

Onze website maakt gebruik van cookies.   SLUITENClose