Stagiair Data Scientist KNVB
KNVB

Stagiair Data Scientist KNVB

Niet meer beschikbaar
Stagebedrijf KNVB
Locatie Zeist
Soort stage Afstudeerstage
Opleidingsniveau WO
Startdatum Per 1 februari 2018
Periode +/- 5 maanden
Stagevergoeding €300
Weekend/avond? Nee
Rijbewijs? Nee
Marit
Vragen? Marit helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Marit 0418 78 40 43
Hoe ziet deze kans eruit?

De afdeling ICT/informatiemanagement van de KNVB zoekt per februari 2018 een stagiair data scientist voor minimaal 5 maanden. ICT/informatiemanagement begeeft zich meer en meer op het speelveld van data en business intelligence. Een van de belangrijke taken is om vanuit diverse bronnen data te verzamelen, te prepareren en aan te leveren aan het Voetbal Intelligence Platform (VIP) om hier vervolgens dashboards mee samen te stellen.

Type speler
  • WO of HBO student in de richting van Econometrie, Informatiekunde, Bedrijfskunde, Marketing Intelligence, Toegepaste Wiskunde of een andere Beta-studie met relevante statistiek-/IT- component. Of Economie of Marketing HBO/WO opleiding met relevante IT-/statistiek componenten.
  • Achtergrond in data-analyse en datamining
  • Kennis van BI-tools (datapreparatie, analyse en rapportagetools)
Speelomstandigheden

Als stagiair Data Scientist werk je mee om het VIP te voorzien van de juiste data. Data die bijvoorbeeld gebruikt gaat worden om de voetballiefhebber nog beter te leren kennen en om het aantal voetballers nog verder te laten groeien! Je maakt onderdeel uit van een team van informatie- en marketing intelligence-analisten. Er bestaat ook een mogelijkheid om tijdens je stage naast de reguliere werkzaamheden een onderzoek te doen. Deze opdracht wordt in samenspraak opgesteld.

Je gaat gebruik maken van de software van SAS waaronder SAS Enterprise Guide, Visual Analytics en Enterprise Miner. Als voorbereiding op je stage zal je een training krijgen in deze software om je een vliegende start te kunnen geven.

Al met al een zeer leerzame stage, waar je onder deskundige begeleiding veel kan leren op het gebied van datapreparatie en -analyse en SAS-tooling. Je doet waardevolle praktijkervaring op in een team van business- en marketing intelligence-specialisten.

Het is in overleg mogelijk om langer dan de aangegeven periode stage te lopen.

Skills
  • Je bent een teamspeler met een sterke individuele actie;
  • Je kan goed zelfstandig werken;
  • Je bent gemotiveerd en neemt graag initiatief;
  • Je houdt van voetbal.
Marit
Vragen? Marit helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Marit 0418 78 40 43
KNVB Talent Team magazine

Schrijf je nu in en ontvang 2 keer per jaar ons magazine.