Stagiair Stadionbeleving KNVB

Stagiair Stadionbeleving KNVB

Niet meer beschikbaar
Stagebedrijf KNVB
Locatie Zeist
Soort stage Meewerkstage
Opleidingsniveau HBO
Startdatum Per 1 september 2018
Periode +/- 6 maanden
KNVB
Meer weten? Stan helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Stan 0418-784050
Stan

Vind jij dat er op het gebied van Toegankelijkheid binnen het betaalde voetbal in Nederland nog veel is te winnen? Heb je daar uitgesproken en innovatieve ideeën voor en kun je deze goed in woord en op papier verwoorden? Dan zien wij graag dat jij reageert op deze unieke stageplek bij de afdeling competitiezaken van de KNVB. Je zult onderdeel uitmaken van bureau wedstrijdorganisatie. De afdeling bestaat daarnaast uit de bureaus scheidsrechterszaken en tuchtzaken.

Voetbal is volkssport nummer één. De KNVB is met ruim 1,2 miljoen leden de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de voetbalbond, samen met bijna 3.100 verenigingen, ongeveer 30.000 wedstrijden. Op velden en in zalen nemen mannen, vrouwen, jongens en meisjes het daarbij tegen elkaar op met een sportieve en sociale doelstelling. Voetbal om van te houden; dat is waar we ons voor inzetten. En dat we samen met clubs, officials, coaches, spelers, publiek, partners en sponsors écht willen realiseren. Elke dag opnieuw.

Jij mag een grote bijdrage leveren aan het opzetten van het meerjarenbeleid op het gebied van toegankelijkheid van de KNVB en het betaalde voetbal in het algemeen. Hiervoor ga je dagelijks aan de slag met dit onderwerp, zowel in Zeist als bij verschillende betaaldvoetbalorganisaties. Ook maak je gebruik van de contacten met instanties in binnen- en buitenland om te zorgen dat dit beleid aansluit bij bestaande (inter)nationale trends en initiatieven.

Wat ga je doen?

 • Beleid maken voor toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking binnen het betaalde voetbal in Nederland
 • Je wordt betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden van wedstrijdorganisatie betaald voetbal van de KNVB
 • Meedraaien op wedstrijddagen met toegankelijkheidsvertegenwoordigers bij verschillende betaaldvoetbalorganisaties
 • Deelnemen aan de werkgroep ‘Uitsupporters’ die zich bezig houdt met o.a. een verbeterde toegankelijkheid van wedstrijden voor uitsupporters
 • Contacten onderhouden met stakeholders in toegankelijkheid binnen het voetbal, zoals bijvoorbeeld CAFE en stichting de Zonnebloem

Er staan momenteel meerdere vacatures open bij de KNVB met verschillende clubs binnen wedstrijdorganisatie betaald voetbal. Het is mogelijk te solliciteren op meerdere vacatures. Mocht je door de eerste ronde komen, word je uitgenodigd op vrijdag 18 mei 2018 in Zeist van 13:00 tot 17:00 uur, tijdens de selectie dag voor alle stageplaatsen binnen wedstrijdorganisatie betaaldvoetbal.

We zoeken iemand die zich wil inzetten voor iedereen die graag als supporter aanwezig wil zijn bij voetbalwedstrijden.

Het betreft een ‘meewerkstage’ van minimaal 5 maanden (5 dagen per week). Bij voorkeur heeft je opleiding affiniteit met deze functie. We verwachten van je dat je de taken zoals deze beschreven staan goed uitvoert. Het schrijven van het beleid kan eventueel als onderzoek worden uitgevoerd.

 • In staat om op beleidsmatig niveau te acteren
 • Goed gevoel voor omgeving & stakeholders binnen het onderwerp toegankelijkheid
 • Uitstekend in staat zelfstandig werken
 • Sociaal
 • Goede kennis van Microsoft Office
 • Goede beheersing van de Nederlandse & Engelse taal
Meer weten? Stan helpt je graag bij al je vragen over deze vacature. Bel Stan 0418-784050
Stan
Stage alert!

Ontvang elke week de nieuwste stages direct in je mailbox!